Cheetah (King-) CollectA 88608

Artikel 18 van 153
€ 8,25 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

CollectA 88608 - King Cheetah

13 x 5 cm

De koningscheeta is een zeldzame variant van de jachtluipaard (Acinonyx jubatus). Er zijn er maar weinig van over de hele wereld en het verschil met de gewone cheeta zit hem in een genetische afwijking, waardoor er een zwarte streep over zijn rug loopt en de vlekken veel groter zijn dan bij de gewone cheeta, waardoor veel vlekken met elkaar in verbinding staan. Koningscheeta's worden voornamelijk gevonden in Zuidcentraal-Afrika.

Vroeger dacht men dat deze cheeta's tot een zeldzame ondersoort behoorden en daarom heeft hij toen een eigen naam gekregen en een wetenschappelijke naam, Acinonyx jubatus rex. In feite is het echter een gewone cheeta. Een "normaal" gevlekte cheeta kan ook een nestje krijgen met één of meerdere koningscheeta's.

Collecta is een van de grootste merken die speelgoed dieren te koop aanbied. 
 


Elk exemplaar plastic dier wordt met de handbeschilderd. Hierdoor is ieder dierfiguur uniek.
 


Uitvoerig getest en veilig voor kinderen, duurzaam en tegen water bestand door de hoogwaardige kwaliteit van kunstof gebruikt in de modellen. Elk dierfiguren replica ziet er levensecht uit en kan dus jaren meegaan. Kinderen kunnen dus goed met dit speelgoed aan de gang en ook voor de fanatieke verzamelaar zijn deze dieren een lust voor het oog! 

  • schleich
  • papo
  • collecta
© 2019 - 2024 diermodel.nl | sitemap | rss